First Virtual Ancestry Day

On Friday 4 June 2021, from 9 am to 7 pm Ancestry.ca in conjunction with the Ontario Genealogical Society is offering a full day of mostly 30-minute expert talks.
Full details and registration ($25) at https://ogs.on.ca/shop/conference-2021-ancestry-day/

Here’s the program.

ANCESTRY DAY – Sessions 9:00 am to 7:00 pm

Time Subject Speaker
9:00 AM Opening of Ancestry Day – Prizes, Discounts Lesley Anderson | Ancestry 5 min
9:05 AM Getting the most out of Ancestry – Searching Records & Online Trees Lesley Anderson | Ancestry 30 min
9:35 AM Make Discoveries with Ancestry Hints Karen Joyce Lowe | Ancestry 15 min
9:50 AM Boots on the ground – Land/Census records Advisory Board Member
Ken McKinley
30 min
10:20 AM Q & A with Customer service reps and Genealogy Experts/BREAK 20 min
10:40 AM Find a Grave: What You Can Do and What’s New Peter Drinkwater | Ancestry 20 min
11:00 AM Challenges of Jewish Research: Names, Dates and Places ProGenealogist Janette Silverman  30 min
11:30 AM ASK AN EXPERT – Irish Research  ProGenealogist Joe Buggy 30 min
12:00 PM ASK AN EXPERT – Military Research – 1st and 2nd WW ProGenealogist Simon Pearce 1 hour
1:00 PM BREAK/Q & A with Customer service reps and Genealogy Experts 15 min
1:15 PM AncestryDNA 101: A Beginner’s Guide to DNA Discovery Lisa Elzey | Ancestry 30 min
1:45 PM AncestryDNA  102: AncestryDNA Matches for Family History Discoveries Kelly Becker | Ancestry 30 min
2:15 PM AncestryDNA 103: ThruLines  & Custom Groups Brooke Alius & Randon Morford | Ancestry 30 min
2:45 PM AncestryDNA Communities: Bringing New Discoveries to Your Research Lisa Elzey | Ancestry 30 min 
3:15 PM Q & A with Customer service reps and Genealogy Experts/Break 30 min
3:45 PM Marriage and Obituary Records: Indexes on Ancestry®—Images on Newspapers.com Crista Cowan | Ancestry 20 min
4:10 PM Five Things to Do with Newspapers.com Anne Mitchell | Ancestry 20 min
4:30 PM Quebec Genealogical Records Advisory Board Member
Gary Schroeder
1 hour
5:30 PM Q & A with Customer service reps and Genealogy Experts/BREAK 30 min
6:00 PM Ancestry at Sea – Researching Passenger Lists Advisory Board Member Glenn Wright 30 min
6:30 PM Adding Sources, Using hints and Merge feature Advisory Board Member Lianne Kruger 30 min
7:00 PM CLOSING

Leave a Reply

Your email address will not be published.